Saga Egmont

 • La Tête en friche Nouv.

  Germain est un bon bougre mal dégrossi qui n'a pas eu la vie facile. Négligé par sa mère, père aux abonnés absents, brisé par l'école, il vit maintenant dans une caravane, cultive des légumes et sculpte des figurines en bois. Parfois, il va au parc pour compter les pigeons et c'est là qu'un jour, il rencontre la charmante octogénaire Margueritte, qui partage sa fascination. Cette rencontre changera leur vie. Margueritte lui lit des romans, lui ouvrant ainsi les portes d'un monde qu'il n'aurait jamais imaginé, mais bientôt ce sera au tour de Germain de lui venir en aide.

  Parfois appelé le Forest Gump à la française, « La Tête en friche » paru pour le première fois 2009 et captiva le public, entraînant la production du film éponyme de Jean Becker sorti en 2010, avec Gérard Depardieu, Gisèle Casadesus, Maurane et Claire Maurier dans les rôles principaux.

  Lu par Cécile Elma Roger, fille de l'auteure.  Née en 1957 près de Bordeaux, Marie-Sabine Roger vit désormais en Charente. Depuis quinze ans, elle se consacre entièrement à l'écriture. Auteure jeunesse importante, avec plus d'une centaine de livres à son actif, elle accède à la notoriété en littérature générale avec « La Tête en friche », publié en 2008 et adapté au cinéma par Jean Becker, avec Gérard Depardieu dans le rôle principal. Elle a notamment reçu le prix des lecteurs de L'Express pour « Bon rétablissement » (2012), roman également adapté au cinéma par Jean Becker. En 2020, elle publie « Loin-Confins », superbe histoire d'une petite fille qui découvre auprès de son père la force destructrice des songes. Elle est traduite avec succès dans plusieurs langues.
  © Editions du Rouergue, 2008

 • Brille tant que tu vis Nouv.

 • Nouv.

  « » (1842) , , . , , ...  (18051875) , .   « », «», «», « », « », « » « ». , , . . Disney «» 1989  « » 2013 , « ».

  , 2 , , .

 • Zodra Romara Shaldon een brief van haar zus Caryl krijgt weet ze dat er iets goed mis is. Ze haast zich naar Londen en komt er achter dat Caryl zeven maanden zwanger is, van een verschrikkelijke man. Als die Harvey de zussen alle twee een klap geeft belandt Romara van de regen in de drup: op straat wordt ze opgepikt door een stel dronken losbollen die haar met lord Trent Ravenscar laten trouwen. Zo is Romara niet alleen buiten bewustzijn met een zware hersenschudding en wordt haar zus gevangen gehouden door de vader van haar baby, maar is ze ook nog eens tegen haar zin in getrouwd...  Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken. rnrnBehalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen. rnrnIn de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

 • Néerlandais De vrijheid tegemoet

  Barbara Cartland

  Het leven van een prinses valt Marie-Celeste zwaar: het is saai, de regels zijn streng en haar zusje moet door rugklachten het bed houden. Haar enige uitweg zijn de muzieklessen met professor Dumont, die haar vertelt over het kunstenaarsleven in Parijs. Als Marie-Celeste hoort dat ze uitgehuwelijkt gaat worden is dat de druppel: de volgende ochtend ontvlucht ze, samen met de oude professor, het paleis en stapt ze op de trein naar Parijs. Maar hoe lang kan ze haar verantwoordelijkheden ontlopen? Hoe kan ze kiezen tussen de liefde van een kunstenaar en haar koninklijke titel?  Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken. rnrnBehalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen. rnrnIn de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

 • Het is 1802 en de markies van Fane is schathemeltjerijk, uitzonderlijk knap en snel verveeld, tenzij hij vrouwen na kan jagen. De jonge Cyrilla is juist zo arm dat ze er ondervoed van is, en overleeft door de schilderijen van haar zieke vader te verkopen, zodat ze de dokter kan betalen. Die schilderijen zijn vervalsingen die niet van echt te onderscheiden zijn. Als Virgo Fane ze onder ogen krijgt is hij gefascineerd en betoverd. De vrouwelijke hoofdpersoon van die schilderijen krijgt hij niet meer uit zijn hoofd en hij begint een zoektocht naar Cyrilla, die juist niet gelinkt wilt worden aan de vervalsingen...  Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken. rnrnBehalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen. rnrnIn de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

 • In het grote romantische verhaal van Yvette de Villon lijkt slechts een bijrol weggelegd te zijn voor haar vriendin Kelda, die met Yvette meereist naar Senegal en haar helpt ontsnappen van een gedwongen huwelijk met de Gouverneur-Generaal. Yvette vlucht met haar Rémy, maar Kelda blijft achter om Yvettes voogd er van te weerhouden achter haar aan te gaan. Beide meisjes konden zich niet indenken hoe Lord Orsett zal proberen die schaamte te boven te komen...  Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken. rnrnBehalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen. rnrnIn de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

 • Néerlandais Een betoverde wereld

  Barbara Cartland

  De prachtige Angelina slijt al haar dagen op dezelfde manier: met het voorlezen aan haar bedlegerige grootmoeder en het uitlaten van haar pekineesje Twi-Twi. De kroning van koning Edward VII is een lichtpuntje in die zee van verveling, omdat dat er voor zorgt dat het Griekse consulaat naast haar huis groots bezoek ontvangt: prins Xenos van Cephalonia! Angelina kan zo nog een activiteit aan haar repertoire toevoegen: naar Xenos gluren door een gat in de heg. Daar lijkt het bij te blijven, tot Twi-Twi ruzie krijgt met de kat van het consulaat. Opeens vindt Angelina zich in het consulaat, oog in oog met die knappe prins. Ze kunnen de ogen niet van elkaar afhouden, maar Xenos moet met een Griekse trouwen...  Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken. rnrnBehalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen. rnrnIn de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

 • Néerlandais De hindernis genomen

  Barbara Cartland

  Alita woont bij haar rijke, adellijke oom en tante, die een groot landgoed en een paardenfokkerij bezitten. Alita is erg goed met paarden, zelfs de wildste dieren worden rustig onder haar handen, en met veel liefde verzorgt ze haar hengst Flamingo.

  Als het naastgelegen landgoed wordt gekocht door een rijke Amerikaan, wordt Alita hopeloos verliefd. Maar haar oom wil zijn dochter ook aan deze Amerikaan koppelen, om een einde te maken aan zijn geldzorgen. Voor Alita begint zo een race met de allerhoogste inzet: de liefde van haar leven.  Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken. rnrnBehalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen. rnrnIn de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

 • Op het uitgeleefde Buckden Manor woont Petula Buckden in armoede met slechts twee bediendes. Wanneer majoor Chesters rijtuig defect raakt, is hij gedwongen op Buckden Manor te overnachten. Ondanks de aftandse situatie raakt de majoor overdonderd door Petula, die op hem overkomt als een orchidee op een mesthoop. Als hij de volgende dag verder reist denkt geen van tweeën de ander ooit weer te ontmoeten. Maar dan verschijnt de gokzieke oom Roderick ten tonele, die Petula uit wil zien te huwelijken aan een rijke vrijgezel...  Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken. rnrnBehalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen. rnrnIn de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

 • Mak i Róza jada do lasu. Sa tam trolle i dzikie zwierzeta. Jak sobie poradza? Druga cze´s´c serii zaadresowanej do najmlodszych czytelników. Ksiazka opowiada historie Elfów, znanych równiez z innej popularnej serii autora - "Rycerze królowej elfów".

 • Król Elfów jest chory.

  Tylko magiczne owoce moga przywróci´c mu zdrowie.

  Ciezko je jednak zdoby´c. Kto odwazy sie po nie wyruszy´c?  Pierwsza cze´s´c serii zaadresowanej do najmlodszych czytelników. Ksiazka opowiada historie Elfów, znanych równiez z innej popularnej serii autora - "Rycerze królowej elfów".

 • Poznaj historie dwóch sióstr - Juli i Poli, które wszystko robia wspólnie! Razem bawia sie, chodza do teatru i na urodziny, razem wyjezdzaja na sankach i nocuja poza domem. Nie my´sl jednak, ze sa do siebie podobne! Jula chce by´c dama i robi wszystko, zeby zawsze wyglada´c i zachowywa´c sie elegancko. Tylko jak zachowa´c wla´sciwa damie godno´s´c, kiedy ma sie siostre, która ponad wszystko chcialaby zosta´c tygrysem? Czy polaczenie wody i ognia jest w ogóle mozliwe? Zofia Stanecka, autorka bestsellerowej serii o Basi stworzyla przezabawny poradnik savoir-vivre`u dla mlodych dam (i tygrysków)!  Zofia Stanecka - autorka ksiazek dla dzieci. Jest absolwentka filologii polskiej na Uniwersytecie Warszawskim. Najwieksza popularno´s´c przyniosla jej seria ksiazek o Basi, przeznaczona dla najmlodszych czytelników. Zofia Stanecka pisze takze ksiazki do serii "Czytam sobie", "Poczytaj ze mna" oraz "Czytam i glówkuje". Jest autorka opowiada´n ("´Swiat wedlug dziadka"), ba´sni i powie´sci ("Tajemnica Namoknietej Gabki", "Ksiega Ludensona", "Domino i Muki. Po drugiej stronie czasu"), a takze trylogii fantasy dla dzieci "Gdy pada deszcz". Wydala takze dwa poradniki o zasadach dobrego zachowania dla najmlodszych: "Dama by´c" oraz "Rycerzem by´c".

 • Polonais W oczach zachodu

  Joseph Conrad

  Razumow jest mlodym studentem, który ceni sobie spokój. Jednak w rosyjskiej rzeczywisto´sci nie jest to proste zadanie. Los okaze sie przewrotny i bohater zostanie wplatany w szereg intryg. Jak to bywa w innych utworach Conrada, bedzie musial stana´c przed trudnymi wyborami etycznymi. Czy pod ich wplywem zmieni sie jego zycie?

  "W oczach Zachodu" to pasjonujacy thriller, pokazujacy jak u poczatku XX wieku wielkie idee mierzyly sie z ludzkimi slabo´sciami. To jedyna powie´s´c Conrada po´swiecona Rosji. Prowadzonej tam polityce i problemom spolecznym. Jest obrazem przemy´sle´n i uczu´c autora, odnoszacymi sie do wspólczesnej mu rzeczywisto´sci. Powie´s´c w Polsce przez lata widniala na indeksie ksiag zakazanych.

 • Polonais Tajny Agent

  Joseph Conrad

  Wiktoria´nski Londyn przelomu XIX i XX wieku. Serce europejskiego przemyslu i rozwoju. Verloc, czyli tytulowy tajny agent, pod namowa sekretarza ambasady wrogiego mocarstwa planuje krwawy zamach na Królewskie Obserwatorium w Greenwich. Jego celem jest podburzenie posad Imperium Brytyjskiego i demonstracja anarchistycznych pogladów.

  "Tajny agent" to ´swietnie skonstruowany dramat psychologiczny, w którym autor wnikliwie przyglada sie temu, co tak naprawde pobudza czlowieka do aktów terroru. Jest to jedyna powie´s´c w dorobku Conrada, której akcja w calo´sci rozgrywa sie w mie´scie, z dala od egzotycznych wysp i wód.

 • Kapitan Charles Marlow wyrusza w rejs po Tamizie wraz z piatka kompanów, którzy podobnie jak on w przeszlo´sci zwiazani byli z morzem. Marlow rozpoczyna swoja opowie´s´c... Jako kapitan malego parowca wplynal w glab afryka´nskiej dzungli, by przewozi´c ko´s´c sloniowa i odkrywa´c nowe lady. Byly to czasy kolonizacji Afryki przez Europejczyków. Rzeczywisto´s´c, jaka kapitan zastal w Kongo byla porazajaca. Eleganccy dzentelmeni z Europy pod wplywem zadzy zysku i wladzy stali sie bezwzglednymi oprawcami. W jednej z wiosek Marlow odszukuje handlarza Kurza. Jest przerazony zmianami, które zaszly w jego psychice i charakterze, budzac najokrutniejsze instynkty. Marlow zastanawia sie, czy wciaz mozna nazwa´c go czlowiekiem?

  W "Jadrze ciemno´sci" Conrad nawiazuje do wlasnych do´swiadcze´n zwiazanych z kolonializmem, które nabyl podczas wizyty w Kongo. Opowiadanie uwazane jest za jedno z najwazniejszych w literaturze angielskiej. Doczekalo sie ekranizacji z 1993 roku oraz glo´snej adaptacji "Czas apokalipsy" (1979) w rezyserii Francisa Forda Coppoli. Rezyser przeniósl akcje w realia wojny wietnamskiej, obsadzajac m.in. Martina Sheena, Marlona Brando i Harrisona Forda.

 • Polonais Zjawa

  Ulla Rasmussen

  Czy w starej fabryce straszy? Mikkel i Henrik postanowili zbada´c sprawe, ale Mikkel sie boi. Mimo to podaza za Henrikiem do fabryki. Kiedy nagle zauwazaja, ze spod klapy w podlodze wydobywa sie potworny smród, robi sie naprawde przerazajaco...

 • Historii o elfach istnieje tyle, ile gwiazd na niebie. Oto jedna z nich.

  Jest to opowie´s´c o niewielkiej grupie elfów, które nagle znalazly sie bardzo daleko od domu. Droge powrotna zagradzaja im wysokie góry i przepastne morza. Napotykaja tez wrogów, którzy ´scigaja ich bez lito´sci.

  Ale nic nie jest w stanie sprawi´c, zeby elfy zaniechaly swojej podrózy. Na przekór niebezpiecze´nstwu i wszelkim przeszkodom chca dotrze´c do domu. Dzie´n za dniem wedruja na wschód w kierunku Krainy Elfów, gdzie zielenia sie bujne lasy, a ´zródla tryskaja zyciodajna woda.

  "Ostatnia podróz" to ósma i ostatnia cze´s´c serii "Dzieci królowej elfów".

 • Historii o elfach istnieje tyle, ile gwiazd na niebie. Oto jedna z nich.

  Jest to opowie´s´c o niewielkiej grupie elfów, które nagle znalazly sie bardzo daleko od domu. Droge powrotna zagradzaja im wysokie góry i przepastne morza. Napotykaja tez wrogów, którzy ´scigaja ich bez lito´sci.

  Ale nic nie jest w stanie sprawi´c, zeby elfy zaniechaly swojej podrózy. Na przekór niebezpiecze´nstwu i wszelkim przeszkodom chca dotrze´c do domu. Dzie´n za dniem wedruja na wschód w kierunku Krainy Elfów, gdzie zielenia sie bujne lasy, a ´zródla tryskaja zyciodajna woda.

  "Na ´smier´c i zycie" to siódma cze´s´c serii "Dzieci królowej elfów".

 • Historii o elfach istnieje tyle, ile gwiazd na niebie. Oto jedna z nich.

  Jest to opowie´s´c o niewielkiej grupie elfów, które nagle znalazly sie bardzo daleko od domu. Droge powrotna zagradzaja im wysokie góry i przepastne morza. Napotykaja tez wrogów, którzy ´scigaja ich bez lito´sci.

  Ale nic nie jest w stanie sprawi´c, zeby elfy zaniechaly swojej podrózy. Na przekór niebezpiecze´nstwu i wszelkim przeszkodom chca dotrze´c do domu. Dzie´n za dniem wedruja na wschód w kierunku Krainy Elfów, gdzie zielenia sie bujne lasy, a ´zródla tryskaja zyciodajna woda.

  "Umierajaca dolina" to szósta cze´s´c serii "Dzieci królowej elfów".

 • Historii o elfach istnieje tyle, ile gwiazd na niebie. Oto jedna z nich.

  Jest to opowie´s´c o niewielkiej grupie elfów, które nagle znalazly sie bardzo daleko od domu. Droge powrotna zagradzaja im wysokie góry i przepastne morza. Napotykaja tez wrogów, którzy ´scigaja ich bez lito´sci.

  Ale nic nie jest w stanie sprawi´c, zeby elfy zaniechaly swojej podrózy. Na przekór niebezpiecze´nstwu i wszelkim przeszkodom chca dotrze´c do domu. Dzie´n za dniem wedruja na wschód w kierunku Krainy Elfów, gdzie zielenia sie bujne lasy, a ´zródla tryskaja zyciodajna woda.

  "W obozie wroga" to piata cze´s´c serii "Dzieci królowej elfów".

 • Historii o elfach istnieje tyle, ile gwiazd na niebie. Oto jedna z nich.

  Jest to opowie´s´c o niewielkiej grupie elfów, które nagle znalazly sie bardzo daleko od domu. Droge powrotna zagradzaja im wysokie góry i przepastne morza. Napotykaja tez wrogów, którzy ´scigaja ich bez lito´sci.

  Ale nic nie jest w stanie sprawi´c, zeby elfy zaniechaly swojej podrózy. Na przekór niebezpiecze´nstwu i wszelkim przeszkodom chca dotrze´c do domu. Dzie´n za dniem wedruja na wschód w kierunku Krainy Elfów, gdzie zielenia sie bujne lasy, a ´zródla tryskaja zyciodajna woda.

  "Klatwa miecza" to czwarta cze´s´c serii "Dzieci królowej elfów".

 • Historii o elfach istnieje tyle, ile gwiazd na niebie. Oto jedna z nich.

  Jest to opowie´s´c o niewielkiej grupie elfów, które nagle znalazly sie bardzo daleko od domu. Droge powrotna zagradzaja im wysokie góry i przepastne morza. Napotykaja tez wrogów, którzy ´scigaja ich bez lito´sci.

  Ale nic nie jest w stanie sprawi´c, zeby elfy zaniechaly swojej podrózy. Na przekór niebezpiecze´nstwu i wszelkim przeszkodom chca dotrze´c do domu. Dzie´n za dniem wedruja na wschód w kierunku Krainy Elfów, gdzie zielenia sie bujne lasy, a ´zródla tryskaja zyciodajna woda.

  "´Scigani bez ko´nca" to trzecia cze´s´c serii "Dzieci królowej elfów".

 • Historii o elfach istnieje tyle, ile gwiazd na niebie. Oto jedna z nich.

  Jest to opowie´s´c o niewielkiej grupie elfów, które nagle znalazly sie bardzo daleko od domu. Droge powrotna zagradzaja im wysokie góry i przepastne morza. Napotykaja tez wrogów, którzy ´scigaja ich bez lito´sci.

  Ale nic nie jest w stanie sprawi´c, zeby elfy zaniechaly swojej podrózy. Na przekór niebezpiecze´nstwu i wszelkim przeszkodom chca dotrze´c do domu. Dzie´n za dniem wedruja na wschód w kierunku Krainy Elfów, gdzie zielenia sie bujne lasy, a ´zródla tryskaja zyciodajna woda.

  "Nieprzebyty las" to druga cze´s´c serii "Dzieci królowej elfów".

empty