• Fille de mineur, Katie Mulholland connaît la dure vie des plus déshérités dans une ville industrielle de l'Angleterre victorienne. Employée par une riche famille, sa beauté attire le fils du maître, qui la viole et la laisse enceinte. La famille de la jeune femme la force alors à épouser un homme qu'elle n'aime pas. Mais le destin de Katie pourrait changer lorsqu'une rencontre lui permet de prendre sa vie en main...

  Des années 1860 jusqu'à la Seconde Guerre mondiale, un récit ensorcelant sous la plume de l'une des auteurs les plus reconnues en Angleterre.

 • Is dit alles wat het leven te bieden heeft? De 21-jarige Jinny is bang dat ze nooit plezier zal beleven in haar werk of pure liefde zal vinden. Net verlaten door haar verloofde en vast in een saaie kantoorbaan, leidt ze een eenzaam bestaan. Op het moment dat ze het het minst verwacht, neemt haar leven een onverwachte wending wanneer ze door haar baas gepromoveerd wordt tot zijn secretaresse en al gauw zijn hart weet te veroveren. Plotseling wordt ze opgemerkt, ook door andere mannen in haar omgeving. Ze weet niet wat haar overkomt! Is dit Jinny's kans op een nieuw, gelukkig leven?  Catherine Cookson (1906 - 1998) groeide op in een arm gezin in Engeland en is uitgegroeid tot een van de populairste romanschrijfsters in Groot-Brittannië. Hoewel ze pas op haar 44e haar eerste boek uitbracht, heeft ze in haar leven meer dan honderd boeken geschreven waarvan er wereldwijd meer dan honderd miljoen verkocht zijn. Haar bekendste werken zijn `Fiona', `Het geslacht Mallen', `Maisie', `Mary Ann' en `Tilly Trotter'. Op 91-jarige leeftijd overleed Cookson en liet ze de wereld achter met een indrukwekkend oeuvre aan romantische weglezers en vele verfilmingen.

 • Laat je onderdompelen in de klassieke strijd tussen landheer en hofmeester in het romantische Victoriaanse tijdperk in Engeland. Wanneer de rijke Samuel Fairbrother een prachtig landhuis koopt, moet hij ook het personeel behouden. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Het hoofd van het huishouden, butler Roger Maitland, regelt alles tot in perfectie en laat zich niet zomaar afschepen door zijn nieuwe baas. Het is de dochter des huizes, de oudste dochter van Samuel, die op geheel eigen wijze het tij weet te keren en iemands hart weet te veroveren. Betekent dit een vredige toekomst in huize Fairbrother?  Catherine Cookson (1906 - 1998) groeide op in een arm gezin in Engeland en is uitgegroeid tot een van de populairste romanschrijfsters in Groot-Brittannië. Hoewel ze pas op haar 44e haar eerste boek uitbracht, heeft ze in haar leven meer dan honderd boeken geschreven waarvan er wereldwijd meer dan honderd miljoen verkocht zijn. Haar bekendste werken zijn `Fiona', `Het geslacht Mallen', `Maisie', `Mary Ann' en `Tilly Trotter'. Op 91-jarige leeftijd overleed Cookson en liet ze de wereld achter met een indrukwekkend oeuvre aan romantische weglezers en vele verfilmingen.

 • De lieve en jonge Millie komt na het overlijden van haar moeder er op zevenjarige leeftijd alleen voor te staan. Moederziel alleen dwaalt ze door de gevaarlijke straten in het 19e eeuwse Engeland. Al gauw vindt de bijzondere Aggie, die allerlei prullaria verkoopt op straat, het mooie, maar angstige meisje en neemt haar onder haar hoede. Samen struinen ze de straten af om producten te verkopen en te overleven. Maar wanneer Millie zich ontpopt tot prachtige jonge vrouw, is Aggie genoodzaakt om haar te beschermen tegen een reeks nieuwe gevaren. In `Drempel van het leven' weet Catherine Cookson het Victoriaanse Engeland prachtig te omschrijven aan de hand van thema's als goed en kwaad, arm en rijk, en liefde.

  />

  Catherine Cookson (1906 - 1998) groeide op in een arm gezin in Engeland en is uitgegroeid tot een van de populairste romanschrijfsters in Groot-Brittannië. Hoewel ze pas op haar 44e haar eerste boek uitbracht, heeft ze in haar leven meer dan honderd boeken geschreven waarvan er wereldwijd meer dan honderd miljoen verkocht zijn. Haar bekendste werken zijn `Fiona', `Het geslacht Mallen', `Maisie', `Mary Ann' en `Tilly Trotter'. Op 91-jarige leeftijd overleed Cookson en liet ze de wereld achter met een indrukwekkend oeuvre aan romantische weglezers en vele verfilmingen.

 • De vreemdeling

  Catherine Cookson

  Wie is de mysterieuze vreemdeling met de zwarte vlek op zijn gezicht? In Londen vrezen ze voor de man, maar de veertienjarige Marie Anne gelooft als enige in zijn goedheid. Toen ze op een dag was gevallen op straat en haar enkel bezeerde, werd ze gevonden door de vreemdeling. Ze viel door de schrik van zijn uiterlijk spontaan flauw. Eenmaal bijgekomen realiseert ze zich dat de man haar veilig naar huis heeft gebracht. Wie is deze man en waarom heeft hij zo'n slechte reputatie? Vele jaren later, met dank aan het lot, ontdekt ze zijn geheimen die haar leven voorgoed zullen veranderen.  Catherine Cookson (1906 - 1998) groeide op in een arm gezin in Engeland en is uitgegroeid tot een van de populairste romanschrijfsters in Groot-Brittannië. Hoewel ze pas op haar 44e haar eerste boek uitbracht, heeft ze in haar leven meer dan honderd boeken geschreven waarvan er wereldwijd meer dan honderd miljoen verkocht zijn. Haar bekendste werken zijn `Fiona', `Het geslacht Mallen', `Maisie', `Mary Ann' en `Tilly Trotter'. Op 91-jarige leeftijd overleed Cookson en liet ze de wereld achter met een indrukwekkend oeuvre aan romantische weglezers en vele verfilmingen.

 • « La romancière britannique la plus célébrée de tous les temps » - The Times
  Le Dr Rodney Prince n'a jamais vu de jeune femme comme Kate Hannigan dans le quartier sale et pauvre où il prodigue ses soins. Sa beauté et son intelligence surpassent de loin celles de Stella, son épouse, si raide, si froide, si calculatrice, et elle exerce sur lui une attirance irrésistible.
  Kate a toujours souffert à cause des hommes. Son père tout d'abord, un docker à la main lourde. Son compagnon aux belles paroles ensuite, qui la laissera mère célibataire à dix-huit ans, à la suite d'un accouchement éprouvant qui bouleversera la vie du Dr Prince.
  Mais leur amour à peine naissant alimente une rumeur malsaine parmi les habitants du quartier. Car il défie toutes les règles de la bonne société édouardienne...

  Le récit passionnant d'une histoire d'amour, en partie autobiographique, par l'un des plus grands talents du XXe siècle.

empty